Methodische overdracht

DSC_2363

Naast de muzikale improvisaties biedt KRACHTVOER Theater een aanvullend programma aan in de vorm van een informatieavond, een workshop of meerdere trainingsmomenten voor activiteitenbegeleiders, zorgpersoneel, vrijwilligers, familie en mantelzorgers. In deze ontmoetingen willen we op speelse wijze onze manier van contact maken met de bewoners, zonder taal, via muziek en beweging, inzichtelijk maken.

Doordat de spelers in het project Neuzen met aaibare kostuums ook het fysieke contact opzoeken met de bewoners, met name vanuit de handen, ontstaat er een contact op een ander niveau; het is een diep, tactiel, zintuiglijk contact tussen de spelers en de bewoners. Het personeel in de zorginstellingen benoemde dit contact vaak als heel bijzonder, omdat in de instellingen aanrakingen jammer genoeg vaak beperkt blijven tot functionele zorg. In onze improvisaties is sprake van zeer aandachtige en liefdevolle fysieke aanraking waar de bewoners van openbloeien.

Deze training is onderdeel van het project Neuzen, maar kan ook los geboekt worden.

 

''Het lijkt zo makkelijk om zonder taal, communicatie aan te gaan, maar ik denk dat het nog best lastig is, wij vanuit de zorg kant zijn nogal geneigd veel te praten :) Het zou voor mij wel een goed leermoment zijn om ook eens niets te zeggen. Wat heb ik genoten van jullie opvoering naar onze bewoners, ik was en ben er nog steeds door geraakt. Hopelijk kunnen jullie zolang mogelijk met dit mooie project doorgaan!

Helga, medewerker welzijn Vitalis

‘’Heel liefdevol, met veel respect, ontroerend en zeker voor herhaling vatbaar!’’

Helga (vrijwilligerscoördinator)  

‘’Het doorbreken van de intense eenzaamheid, door liefde en zachtheid, dat is voor mij de waarde van Neuzen.’’

Marianne (92) speler
DSC_3536
DSC_5502 – kopie (2)

Speellijst

14 mrt 19
Vitalis, locatie Peppelrode
20 jun 19
Vitalis, locatie Wilgenhof
6 nov 19
Summa College Eindhoven
13 nov 19
Summa College Eindhoven
20200202_222602

Wil je meer weten over Neuzen? Neem contact op met Marsha